Inget ljus på trailern och parkeringsensorproblem

Forum TEKNIK Discovery Discovery 3 (2005-2009) Inget ljus på trailern och parkeringsensorproblem

 • Detta ämne har 2 svar, 2 deltagare, och uppdaterades senast 2018-06-13 10:55 av .
Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #38375
  Profilbildadmin
  Deltagare

  Skulle ut och hämta hem lite ved och upptäckte att jag inte hade något ljus på vagnen. Eftersom jag skulle hålla mig inomskärs så tänkte jag inte på det utan åkte glatt vidare och tänkte att det troligen bara är lite fukt och kontaktproblem. Nu har jag kunnat kolla lite närmare på det och konstaterar att jag inte har spänning på stift 7, dvs bakljus/posljus vänstersida. Jag har kollat alla säkringar som är uppenbara enligt instruktionsboken men alla är hela. Som jag förstår det är det en och samma säkring för positionsljusen oavsett sida!? finns det fler säkringar att kolla? Jag har även problem med en parkeringssensor som inte vill vara med längre och som ger felkod. funderar på om det skulle kunna hänga ihop på något mysko sätt. Känns långsökt men…

  Jag bytte en sensor i somras (höger inner) och efter att ha fixat den och blivit av med felkoderna kollade jag live värden och såg då att de yttre, båda sidor inte gav några värden alls, inte heller några felkoder. Kan detta på något vis hänga ihop med trailerproblemet? Nu är det vänster inner som spökar. Vet att jag kopplade ur några kontakter vid bakljuset vid byte av sensorn men kan inte minnas att trailerkablaget satt där. Kanske minns jag fel.

  All hjälp mottages såklart mycket tacksamt.

  Bilden är från tidigare vedhämtning med fungerade ljus, är mest med för att jag tycker det är trevligt med bilder. 🙂

  Bilagor:
  #40751
  MartinMartin
  Deltagare

  Det blir väl kanske ett ”jasså-svar” och bättre sent…
  När du byter sensor bak kopplar du inte isär något som har med släpvagnsuttaget att göra såvitt jag vet. Det är ju bara två bakljus och själva sensorslingan, tre kontakter totalt.
  Jag hade själv problem med ljuset till släpvagnen men upptäckte det först när jag skulle koppla en släpvagn som använder alla stiften i kontakten. Mitt släp använder uppenbarligen inte alla stift. Orsaken var en säkringen i centralen som sitter vänster bak i bagageutrymmet.Säkringsbyte och saken var klar.

  Att PDC-slingan skulle påverka släpljuset är väl som du skriver lite väl långsökt. Det kan ju vara så enkelt att du påverkat släpljuskablaget när du rev ner för att byta sensor. PDC slingan är ju ökänd för att få skavsår men det rör ju inte släpljuskablaget.

  /Martin

  -----------------------------------------------
  88" S2A HT diesel -62
  DS, 180-MHEV, -21

  #40799
  Profilbildadmin
  Deltagare

  Tack för svar.
  Skulle kanske ha skrivit ner mina fram- och motgångar tidigare men… Det som har skett är i alla fall att jag mätte mig från kontakten längs med kablaget för att lokalisera var brotten var. Hade jag läst instruktionsboken mer noga så hade jag inte nöjt mig med att bara kolla alla säkringar i bak utan även kontrollera alla positioner enligt schemat. ”Brottet” var i säkringshållaren där det helt enklet inte fanns någon säkring längre. Jag tänkte -det ska nog inte vara någon där-. Lärdommen är att man inte ska ta saker för givet. Det ska vara en säkring där som troligen ramlat bort när jag flyttat runt på bra å ha saker. Ny säkring på plats och trailern beter sig som den ska.
  Parkeringssensorn beställde jag hem men var lite lat och sköt på jobbet. När fukten lämnade landet och solen gjorde återtåg så vaknade den gamla sensorn ur vinterdvalan och fungerar nu som den ska igen. Jag kommer dock (när lusten faller på) ta ner allt och kontrollera kontakter samt se om jag kan få till de två yttre som inte ger några värden. Men det får bli en annan dag. Kanske självläker de också 🙂

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.