Kärvande broms samt trasig kännare

Forum TEKNIK Discovery Discovery 4 (2009-2016) Kärvande broms samt trasig kännare

 • Detta ämne har 2 svar, 2 deltagare, och uppdaterades senast 2017-08-20 11:49 av .
Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #36377
  ProfilbildDavid Bohlin
  Deltagare

  Höger bromscylinder bak min Disco4 kärvar. Har sprayat in rostlösning och låtit det verka över natten, men den verkar fortfarande vara trög. Nått tips eller är det bara att byta oket?
  Sen såg jag när jag tog isär allt att metallbygeln på kännaren (tror det är en kännare iaf) som sitter på innersta klossen var av, sitter fortfarande ihop i kabeln dock (eller vad det är). Kan detta påverka avkänningen när klossarna blir tillräckligt nerslitna? Om det nu är sådana kännare.

  #36399
  ProfilbildPeter Thorén
  Deltagare

  Hej David,

  Oken bak är såpass billiga (i England eller via våra svenska leverantörer som t ex LandyMan eller GroundZero 4×4) att det enklaste är att byta dem när de börjar kärva. Att smörja upp ett kärvande ok (om det inte är glidpinnarna) brukar inte fungera. Sensorerna för bromsbeläggen brukar kunna gå sönder när man demonterar. Nya är inte så dyra men det kan vara lite knöligt att komma åt kontakten iallafall fram. Bak är lättare. Om du inte bryr dig om funktionen kan du vira ihop trådarna för att slippa bromsvarningen på displayen. Eftersom varningen endast sitter på ett bromsbelägg fram och ett bak så kan man inte lita på den varningen iallafall.

  //Peter

  #36459
  ProfilbildDavid Bohlin
  Deltagare

  Hej!

  Ok, då byter jag ok, provade att smörja upp men det sitter fast nu igen.
  Hur handlar man på Landyman? Gick in på hemsidan, klickade på reservdelar men inget händer.

  David

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.