Komponering av höjnigsattser

Forum TEKNIK Teknikspalten – Allmänt om teknik Komponering av höjnigsattser

 • Detta ämne har 0 svar, 1 deltagare, och uppdaterades senast 2018-05-05 15:28 av .
Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #40190
  Peter BerglundPeter Berglund
  Deltagare

  Hej Kamrater.

  Har efter 1,5 år i garaget, 2 kamrems haverier och en och annan mekanisk utmaning äntligen fått Disco 1:an genom besiktning. Gött.

  Under denna tid så har det dock i kvarteret där jag bor investerats i två ganska moddade pickuper från andra sidan Atlanten. Vilket gör att projektplanen för åket måste forceras – måste ju via vart skåpet ska stå. :-). Därför funderas det skarpt på 2″ höjningsatts och kanske 2″ body lift blandannat.

  Har kollat på ett terrafirma kit med korrigerade radiusarmar och länkage bak. Har varit i kontakt med återförsäljare i England och dom pushar mer för lyft kittet utan chassi delarna. Men det borde påverka hjulinställningarna negativt eller tänker jag fel? Tanken är att bilen ska vara Off-Road kompetent men inte oduglig på väg ändå.

  Vidare så vill jag väl på framtiden montera kofångare/winch samt att bilen kommer dra husvagn emellanåt. Vad tror ni om medium fjädrar runt om till detta… Eller skulle det vara att rekommendera ännu styvare? Bilen är -98 300Tdi m Automat.

  Vad tror ni och har ni erfarenhet kring detta. Tacksam får återkoppling.

  Ha nu en bra lördag alla!
  #5671

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.