Kopplingen dog (och började fungera igen)

Forum TEKNIK Ninety, OneTen & Defender Defender (1999-2006) TD5-Storm, 3.9L V8 Kopplingen dog (och började fungera igen)

 • Detta ämne har 3 svar, 2 deltagare, och uppdaterades senast 2018-07-05 07:30 av .
Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #40924
  ProfilbildJonathan Sulo
  Administratör

  En fråga till de bättre vetande.

  Körde min Defender idag när kopplingspedalen plötsligt gick i backen. Den blev helt slapp, vilket gjorde det omöjligt att växla. Kom hem och började felsöka, pumpade ytterligare på kopplingen och plötsligt gav den motstånd igen, så det blev möjligt att växla. Körde en sväng och allt fungerade. Men blir fundersam ändå. Någon som vet vad som kan ha hänt?

  Har inte haft bilen så länge, men jag tror den stått en längre tid. Den har inte varit besiktigad på några år. Funderar på om kopplingsvätskan blivit dålig och behöver bytas. Har letat men inte hittat något läckage. Och vätskenivån är bra.

  Bilagor:
  #40956
  ProfilbildNils Bengtsson
  Deltagare

  vad det beror på vet jag inte, men slikt hände mej. Bilen (110) jag har även den stått ett tag. Jag luftade först ,men det återkom efter ett litet tag. Med lite motion i cylinderiet och allt eftersom så tenderade problemet att försvinna. Även jag är i väntans tider men jag hoppas att det lagat sej själv.
  Möjligtvis kanske en cylinder med lite småstyvt gummi drar med sej en liten snaps luft när man släpper på kopplingen, ja vad vet jag – men bilen mår nog bra av att användas ! ?

  #40958
  ProfilbildNils Bengtsson
  Deltagare

  hoppla, läste ditt inlägg igen , o du skrev att kopplingen gick i backen. Mitt problem var snarare att den inte kopplade ur ordentligt varvid man inte kunde få ur växeln när man exempelvis skulle backa. Man fick då slå av tändningen. pumpa ngn gång o sedan fungerade kopplingen igen. -kanske inte samma problem ändå, men man kan ju hoppas att din land rover oxå är kapabel till att laga sej själv !

  #41024
  ProfilbildJonathan Sulo
  Administratör

  En vecka senare ser det ut så här.

  Om jag förstår det rätt så behöver huvudcylindern för kopplingen bytas. Något annat man bör göra när man ändå roddar med det? Slavcylindern?

  Bilagor:
Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.