Larmfråga

Forum TEKNIK Discovery Discovery I (1989-1998) Larmfråga

Etiketter: 

 • Detta ämne har 3 svar, 3 deltagare, och uppdaterades senast 2017-06-19 12:16 av .
Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #30664
  Profilbild#5622
  Deltagare

  Hej!
  Jag har en disco V8 -98. Bilen har lite problem med centrallåset/larmet. Jag kan låsa bilen med fjärr och i dörren men när jag ska låsa upp går det endast att låsa upp med fjärren. Om jag låser upp i dörren så går larmet….varje gång. Läser något om en spider som man kan koppla bort/förbi?

  #35873

  Spider är såvitt jag vet bara relaterat till startspärr, avaktiveras när ”fjärrdosan” finns vid tändningslåset.

  Larmproblemet låter lite som om larmet inte får signal från låskistan att du låst upp bilen, får du några blinkningar som besked när du låser upp? Låser centrallåset upp oavsett nyckel eller fjärr?

   

  #35875
  Profilbild#5622
  Deltagare

  Ja centrallåset fungerar och låser upp samtliga dörrar både fjärrstyrt och i dörren. Med fjärren så slocknar larmlampan i instrument brädan men med nyckel så blinkar den fortfarande och om jag öppnar dörren så går larmet.

  #35921
  ProfilbildKjell Lindqvis
  Deltagare

  Hej..Larmet fungerar enligt instruktions boken. Du har sensorer vid backspegel som känner av om ruta krossas eller dörren öppnas utan att bilen är av larmad, DEN GÅR BARA ATT LARMA AV MED FJÄRRE ELLER KODEN I FÖRARDÖRREN. Låser du med nyckeln så kopplas sensorerna bort, ifall du har som jag har, hundar med mig. Således..när jag går in på ICA och är ensam, så läser jag med fjärren… har jag hundarna med mig så låser jag med nyckeln, LÅS ALLTID UPP MED FJÄRREN
  Som ovan så är spidern bara startspärr, det går att koppla förbi den med en liten manick, men larmet är svårare att gå förbi.
  Frächa batterier i fjärren och startbatteri så fungerar det bra. Går fjärren sönder så vet jag inte hur man går till väga.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.