Lite tips innan köp…

Forum TEKNIK Discovery Discovery II (1999-2004) Lite tips innan köp…

 • Detta ämne har 0 svar, 1 deltagare, och uppdaterades senast 2017-05-07 23:04 av .
Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #28833
  ProfilbildSLRK Forum
  Administratör

  [Originally posted by Ronny-S]

  Eftersom min RRC inte är en bil man använder varje dag och vår andra bil är en själlös Berlingo har jag varit på jakt efter en till Land Rover ett tag. Har tillslut hittat en Discovery med V8 från 2003 som jag varit och provkört idag, har lite frågetecken som jag är tacksam om någon här kan hjälpa mig med.

  Det var lite oklart vilken model det var S, SE eller HSE. Var ser man det förutom bak på bilen? Den har skinn, ACE men inte luftfjädring, Är det vanligt? Trodde alla hade det…
  Finns lite rost ovanför vindrutan. Möjligtvis från stenskott. Är det ekonomiskt försvarbart att fixa?

  Jag har läst lite om topplockspackningar som gett upp så jag försökte se efter symtom på det på bilen. Expansionskärlet luktade inte konstigt och jag kunde inte se bubblor. Dock så var serviceboken lite bristfällig. Senaste stämpeln var vi 13.000 mil och nu har den gått 16.000. Nuvarande ägare har bytt själv, senast får ca 500 mil sedan. Oljan var ganska svart. Kan det vara en varningssignal?

  Försökte även kolla vevhusventilationen men ville inte demontera allt för mycket under huven så det gick sådär. Finns det något bra sätt att se att allt är ok?
  Vad mer ska man se upp med vad gäller motorn? (Jag vet, en fråga och så många svar =)

  I övrigt var den i ok skick. Hel och fri från bucklor och rost (nästan). All el funkar förutom stolsvärmen i förarstolen.

  Sist men inte mins, vad kan ett vettigt pris vara?

  Tacksam för svar! =)

  /Ronny

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.