Luftfjädringsfel, Hjälp av någon kunnig

Forum TEKNIK Range Rover Range Rover Sport L320 (2005-2013) Luftfjädringsfel, Hjälp av någon kunnig

Detta ämne innehåller 8 svar, har 4 deltagare, och uppdaterades senast av 2019-03-07 14:51.

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #43426

  Hej det hela började med att min kompressor gav upp så felmeddelandet ”Rasing Slowly” dök upp och sen kom lampan i instrument panelen för fjärdings fel. Då lämnades bilen in på mekonomen verkstad och en ny kompressor moterades efter det fick ja åka ner till SAM bil i Göteborg och lägga i en ny programvara till pumpen. Sen funkade bilen ca 1 månad.. och efter detta kom felet tillbaka då tände sig luftfjädrings lampan och pumpen pumpade inte alls… bilen blev efter ca 2 veckor luft tom i alla bälgar.. sedan hoppade de igång igen och kompressorn pumpar upp bilen till rätt nivåer man hör den justerat och sedan stänger av pumpen men SEDAN kommer problemet.. den stänger inte av pumpen den står och pumpar och pumpar och pumpar… har hatt bilen på sam bil i Göteborg dem har felsökt alla komponenter sensor givare och modulen allt är helt, dem säger kabelbrott någonstans någon som vet mer??

  #43428

  Om SAM säger kabelbrott så är det nog så. Bara fram med ett elschema och börja felsöka. Tänk logiskt vad det är som gör att inte kompressorn slår av och börja där. Det kan även hjälpa att kolla live värden med ett diagnosinstrument och på så sätt få fram vilka signaler det kan vara fel på. Kabelbrott verkar tyvärr inte helt ovanligt på L319 (Discovery 3, 4) och L320 (Range Rover Sport av första generation). Just detta skulle kunna vara en kabel bakom vänster framhjul, kolla härvan (om det är skavt) innanför hjulhuset, innerskärmen måste monteras bort först.

  • Det här svaret redigerades 4 månader sedan av .
  #43429

  Tjena Patrik! Vi har försökt med lite felkoder.. har dem inte i huvudet nu… idag har ja hatt nere bägge inetskärmar fram och kollat följt upp kablar och kollat.. hatt isär kopplingen bakom vänster (förar) sida
  Strålkastare fram bak till kompressor.. men inte hittat något där heller.. det som jag har funderingar på om de finns någon givare som mäter upp trycket efter den fyllt bälgar och ska fylla någon tank? Var hittar ja elscheman hade underlättat ernomt!

  #43431

  Schema med mera finns här, http://topix.landrover.jlrext.com/topix/vehicle/lookupForm
  Du behöver först registrera dig, sedan köper du tillgång av det du behöver för en viss tid.

  #43434

  Kollat lite på sidan.. men det var inte lätt att förstå.. får ge det lite mer tid i EM 🙂

  #43442

  Någon som har ritningar på detta då det inte var lätt att förstå..

  #43448

  Ett tips kan vara att kontrollera torken till kompressorn.
  Den är fylld av typ ”silika”. Geggar den igen så arbetar kompressorn för hårt.
  Finns reparationssatser för torken att köpa på Ebay.

  Mvh
  Stefan Lundin

  Land Rover Serie III 109 -74
  Range Rover SC Autobiography -13

  #43548

  Här är felkoder jag läst fram idag.. har ni nån aning?

  Bilagor:
  #43642

  Om huvuddatorn inte får kontakt med en modul, kan felet ofta ligga i modulen. Men givetvis även annat såsom dålig kontakt kan vara felet. Skulle nog börja med att leta rätt på modulen och titta på den. Om kompressorn fyller sakta, kan det ju bero på läckage, vilket kan ha orsakat första haveriet. Men kompressorerna är väl mer som slit och släng. Ett ventilpaket som vid behov för delar luften till rätt ställe är också kända för problem. Börja med att köra upp bilen max och låt den stå så några dagar, titta om bilen ”lutar” i något hörn. Om inte ge akt på om systemet behöver fyllas en längre stund . Komplettera gärna med en manometer för att kunna avläsa trycket i tanken. Torkfiltret som nämndes är värt en koll. När du kan avläsa trycket så bör du få en ide om fyllnadstid.Samt om trycket sjunker i systemet, eller om påfyllningen går för sakta men trycket är ok. Finns läcksökningsspray som kan vara till god hjälp, annars fungerar såpvatten lika bra. Äldre luftbälgar brukar kunna läcka lite grann. Med en Land Rover har man aldrig långsamt….

  Hawkeye med EAS adapter, VAG- Com, Syncmate P38 Diesel.
  Allsläpet 3,5 t, Puma, D1 300Tdi

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.