Montgomery P38

Forum ALLMÄNT Din Land Rover Montgomery P38

 • Detta ämne har 1 svar, 2 deltagare, och uppdaterades senast 2018-01-06 13:44 av .
Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #36735

  En sen presentation.

  Jag har ägt Monty i några år, och gick med i klubben i samband med det.

  Personen jag köpte Monty av hävdade att han hade bytt motor (till en RPI) och hade gamla kvitton och grejer någonstans, men vid säljtillfället hittade han dem inte, så jag tänkte att det där är bluff, men för de ringa priset körde jag på ändå. Redan vid inköp visste jag att det fanns något problem att den ibland inte startade, men 10 minuters väntan fixade problemet. AC funka inte, och så var ett litet stag till krängningshämmare av. Inga problem!

  Fixat staget och kört i några månader fick jag ett mail av säljaren. Han hade hittat kvittona och postade dem till mig. Tackar tackar sa jag.  På lådan ligger efter några dar en bunta papper med kvitton på service, reparationer osv. Jag gjorde en spread sheet och räknade ihop. Trumvirvel… 310 000 kr (!) Visserligen över 14 år som han ägt den, men ändå. Största posten var så klart ny motor på ca 47 000 kr. Vidare ny BECM, lite luftfjädrar, massor med service osv.

  Efter det och nytt batteri har den gått ganska felfritt, förutom att den inte startat vid olika mindre lämpliga tillfällen (typ på färja, vid bensinpump (med kö bakom), och på besiktningen).

  Första problemet var att fixa avgasröret vilket jag lämnade bort. Sen byte av bensinpump, vilket jag kan avslöja är ett skitjobb, inte minst om man saknar lyft. Nya däck. Och nu i somras bytte jag expansionskärlet vilket sprack. Och nytt batteri igen…

  Nu är den igång igen iallafall. Måste försöka fixa det här med starten, och ett värmespjäll som hänger sig ibland (full kyla på mig på väg till Branäs, och full kyla på tjejen och värme på mig hela vägen hem var inte populärt).

  #38558

  Läste just detta. Sjukt roligt inlägg! Högläste för min fru som såg livrädd ut mellan skratten … Har just köpt en P38 HSE ’00. Återkommer när jag har mer att berätta.

  /Eric

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.