Nyckelförvaring vid surf etc (Discovery 4 2016)

Forum TEKNIK Discovery Discovery 4 (2009-2016) Nyckelförvaring vid surf etc (Discovery 4 2016)

 • Detta ämne har 3 svar, 4 deltagare, och uppdaterades senast 2018-06-11 14:05 av .
Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #40752
  anders_flranders_flr
  Deltagare

  Hej!

  Jag har en Discovery 4 2016 och kommer åka och surfa med den i sommar. Vill helst inte gömma nycklarna eller ta med den ut i vattnet… Någon som har någon smart lösning för nyckelförvaring?

  Såg att det nu finns ”activity key” för nyare LR och RR (http://gear.landrover.com/gl/en/discovery/interior/function-technology/lr091580-activity-key-wristband/). Någon som vet om det går att få till någon liknande setup för en LR4?

  Har annars funderat på om det finns något sätt man kan låsa in nyckeln typ något liknande denna https://www.amazon.com/HitchSafe-HS7000T-HS7000-Key-Vault/dp/B000I66JEM

  Andra idéer?

  Anders

  #40753
  Mats LundbladMats Lundblad
  Moderator

  Med lite fantasi finns många ställen att gömma en nyckel på så potentiella tjuvar inte hittar den. Man måste inte lägga den på höger bakhjul.
  Parkerar man vid en sandstrand kan det t.ex. vara väldigt enkelt att sparka upp en liten grop 5 m från bilen där man lägger nyckeln och täcker över den. I skogslandskap kan man lyfta på lite mossa och lägga nyckeln under o.s.v. En plastpåse eller en liten plastburk kan vara bra att ha med sig om man vill gömma nyckeln där det är fuktigt. En magnet och en liten krok är också bra redskap för den klurige.
  Alternativt tar man med sig nyckeln till stranden och gömmer den en bit ifrån där man lämnar t.ex. handduk / picknickkorg / badanka eller vad man nu har med sig.

  Tjuvar måste i regel agera snabbt och kan inte göra en grundlig undersökning av bilen för att leta en eventuellt gömd nyckel utan att dra uppmärksamhet till sig. De kommer inte att börja leta i hängrännan på omklädningsrummet, i sandhögen bredvid parkeringen, i en trädklyka på tredje björken in från parkeringen eller vad du nu hittar på. På en Land Rover finns också många skrymslen och vrår som inte finns på vanliga bilar men det är större risk att en tjuv lägger tid på att kolla själva bilen än området runt omkring.

  Största utmaningen med att gömma en nyckel är om det är många människor i rörelse. Ju fler som kan se dig, desto mer diskret måste du vara.
  Det här borde passa surfare extra bra för ni brukar väl åka till stranden när andra håller sig därifrån? Höststormar och annat skitväder ger de bästa vågorna.

  #40756
  Peter KrupeninPeter Krupenin
  Deltagare

  Kan activity key funka på en Disco4?
  Vore great.

  #40766
  Peter HanssonPeter Hansson
  Deltagare

  Activity key fungerar tyvärr ej på äldre LR

  Mvh
  Peter
  Serie II 109 2,25 Diesel
  Freelander 2 Td4

  Distrikt skåne

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.