P38 startar ej

Forum TEKNIK Range Rover Range Rover P38A (1995-2002) P38 startar ej

 • Detta ämne har 3 svar, 3 deltagare, och uppdaterades senast 2019-10-14 14:18 av .
Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #44336
  Profilbildeing9911
  Deltagare

  Hej
  Mitt första inlägg här.

  Skaffade en p38a i höstas (-00 4,6 med vogue-paketet) som jaktbil och fram till nu har den väl funkat hyffsat men den har ju lite issues.
  Men i helgen fick jag problem när jag körde en kort sväng. Den hostade till och dog efter en stund och då jag hade klent med bränsle så antog jag soppatorsk för den betedde sig så. Fyllde på 5 liter men den ville inte gå igång. Tände till ibland men oftast inte. Kollade ett av tstiften och det var gyllenbrunt och fint. Fyllde på 5 liter till mest pga att jag hade slut på idéer och efter en stund hoppade den igång som att inget hade hänt…

  Skulle ut nu igen och nu är det samma visa. Har inge mer bränsle hemma just nu så jag kan inte testa om det är det som är problemet. Men jag har bara kört ca 1-2 mil sen jag tankade 10 liter så det verkar inte troligt.

  Jag kopplade på min biltema obd2-läsare och döm om min förvåning så fick den ju kontakt och det dök upp 3 felkoder.

  P0180, p0765 och p1667

  Den första var för fuel temp sensor ochpå något ställe stod det att den kunde ge aölehanda fel men ett av dem var svårstartad kall motor…låter ju som ett tänkbart fel men vart sitter den?

  De andra verkar inte ha med detta att göra men kan ju vara bra att fixa ändå så om någon har tips på dessa också så är jag tacksam.

  #44338
  Profilbildeing9911
  Deltagare

  Hittade en burkbstartgas och då går den så det blir till att kolla bränslepumen kanske. Det verkar ju lagomt kul.

  #49828
  Akram KhammariAkram Khammari
  Deltagare

  Hej,

  Säg till om du vill sälja den, jag är intresserad.

  Hälsningar
  Akram

  #52447

  Jag har bytt bensinpumpen! Det var – som du säger – inte jättekul. Men egentligen inte så svårt. I mitt fall var bränslerören så dåliga att jag var tvungen att byta även dessa (går från pumpen till filtret ungefär).

  Du bör höra pumpen när du sätter på tändningen.

  Tror också att det skall finnas en krocksensor någonstans som stänger av pumpen om en krock upptäcks, det händer tydligen att att denna sensorn löser ut felaktigt.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.