Passagerare i lastutrymmet?

Forum TEKNIK Serie I, II & III Serie III (1971-1982) Passagerare i lastutrymmet?

 • Detta ämne har 2 svar, 2 deltagare, och uppdaterades senast 2019-02-08 13:09 av .
Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #43370
  ProfilbildHenrikW
  Deltagare

  Min bil är registrerad som lätt lastbil med en passagerare, men det står också i reggpappret ”T20D FÄLLBART SÄTE FÖR 3 PASSAGERARE I LASTUTRYMMET ”
  Det är en 109 Serie 3 med baksäte och längsgående britsar längst bak.
  Det vore kul om man fick använda britsarna längst bak också! När jag googlar så finns det bilar med upp till 12 sittplatser!

  Är det någon som har en 109 STV reggad som lätt lastbil med tillåtelse att köra fler än 3 passagerare i lastutrymmet?

  Bilagor:
  #43372

  visserligen S2A 109, 5 sittplatser inklusive för förare och en gång i tiden lastbilsregistrerad…men efter 30 års gränsen då fordonen är skattebefriade, antar jag att det är möjligt att registrera om till fler platser om så önskas utan problem ? nyare än 30 år är ju skatten av betydelse…nära hälften om lastbilsregistrerad.
  Vi tidigare fråga vid besiktning och försäkring gäller det att man får bara ha så många passagerare som fordonet är registrerat för…men försäkringen gäller för samtliga passagerare förutsatt att säten och säkerhetsbälte finns (med undantag…om jag minns det rätt fordon före årtal när bälte inte var ett måste).
  Lastutrymme…kan åxå diskuteras…några Defenders är reg.besiktigade för 4 passagerare trots lastbilsreg. Nyare lätta lastbilar med synligen mindre lastutrymme (typ strömlimjeformade kåpor över flaket) är ofta registrerade för 4 passagerare…har funnits någon regel för hur stort utrymmet för passagerare skall vara i något förhållande till lastutrymmet ?

  Gråsoner antar jag precis som när det gäller släpvagnars vikt i förhållandet med fordonets vikt…gick tidigare att registreringsbesiktiga fordonet för färre passagerare och därmed få dra tyngre släp ?
  Är det något vi alla borde kämpa för är det just möjligheten att få dra tyngre släp med ”samma” körkort…inte rimligt som jag ser det att en Defender med skivbromsar runt om och med kraftig ram och hyggligt vridmoment endast får dra 750Kg släp jämfört med te.x. en Freelander 1, och andra mindre SUV ar får dra 1500Kg släp ( Freelander 1 har skivbromsar fram och trummor bak och väger 1480kg)
  jo det är ju utanför detta ämne förstås…

  #43376
  ProfilbildHenrikW
  Deltagare

  Om jag skulle registrera om min bil till personbil så kan jag utöka antal passagerare. tyvärr så måste det vara 3-punktsbälte på alla platser. Idag finns det inga bälten alls bak i bilen.
  Läste någon stans på forumet om någon bil som hade 7 passagerare i lastutrymmet. Skulle vara kul och se hur det står exakt i registreringshandlingen på denna bil och om det påverkade vikten.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.