Serie 2 A traktor (skuren motor)

Forum ALLMÄNT Din Land Rover Serie 2 A traktor (skuren motor)

 • Detta ämne har 4 svar, 4 deltagare, och uppdaterades senast 2017-11-07 20:48 av .
Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #37563
  hugobjorkhugobjork
  Deltagare

  Hej!

  Jag har en serie 2 reggad som A traktor. Det sitter en peugeot diesel i som skurit på grund av oljeläckage. Min fråga är om man ska satsa på motorbyte (200tdi?) eller laga nuvarande motorn, och sedan regga som a traktor i vår (de nya reglerna kring det där). Eller om man ska satsa på att få igenom den som bil.

  Om man ska bessa som bil är det väl kanske bäst med en 200tdi i och kanske en ”roverdrive” på det. Vad har ni för tankar, och är det någon som gjort något liknande?

  Sen är jag inte heller helt säker på det här med besiktningsfria bilar, det är ju när de är över 50 år, och bessade innan de blev 50 som jag har fattat det. Men om man kan få den besfri kanske det kan vara något.

  #37655

  i brist på att någon med mer erfarenhet svarar, skulle jag rekommendera dig att regga som bil med anledning av nyttjandegrad och värde…

  lycka till

  /Denis

  Anglofil, försöker meka det mesta själv, byggde min egen "lookalike" tävlingsbil från ram till ratt.
  Har "alltid" kört Brittiska bilar och bor på Österlen.

  #37658
  Palle CarlssonPalle Carlsson
  Moderator

  Kan vara lite krångligt att regga som bil, har för mig att den måste klara en itsprungskontroll och lite så. Jag kan iofs ha fel, men ring till bilprovningen och kolla vad som krävs innan du avgör hur du ska göra.

  Vänliga hälsningar
  #3650 Palle Carlsson
  Ordförande SLRK
  Dataskyddsombud

  #37674

  Hej!

  Min första Land Rover var en series 2A a-traktor. I denna blev jag stoppad av  herr blå som krävde en ombesiktning på den. Den hade orginalmotor och enl. beräkningarna så räckte inte att låsa den i lågväxel för att den som skulle bli godkänd som a-traktor.

  Jag provade först att omregistrera den som a-traktor och hamnade i ett bråk med en väldigt otrevlig besiktningsman.  Denna man var ”känd” på företaget som bråkig och därför fick jag tillåtelse att omregistrera a-traktorn, denna gång som bil, på annan ort av samma företag.

  Generellt tror jag (har dock inte någon källa på detta) att det -inte- går att regga om en a-traktor till bil. Dock om du lyckas med detta, vilket visat sig inte vara omöjligt, ska du nog vara försiktig med vilken motor du sätter i.

  Vet inte hur reglerna ser ut, men misstänker att 200tdi-motorn kan anses för kraftig för bilen. Dock har jag för mig att jag sett series-bilar med 200tdi.

  Om jag var du hade jag försökt att regga den som bil med 200tdi motor -om- det går! de nya a-traktorreglerna som kommer ser inte ut att vara särskilt roliga med besiktning hit och dit

  #5808
  Skåne & Blekinge
  Land Rover OneTen 1987

  #37679
  hugobjorkhugobjork
  Deltagare

  Tack för era svar!

  Det är lite de nya reglerna som gör att jag överväger att kanske regga som bil. Jag har för mig att jag har läst om folk som som lyckats regga a traktorer som bilar, men jag vet inte om det är ”möjligt”.

  Jag tänkte också att man nog får mer för den om den är bil. Det finns även nya regler för bilar äldre än 50 år som är väldigt förmånliga. Vet dock inte om man kan få de förmånerna om man bessar den efter den blivit 50 år till bil. Har för mig att man skulle ha bessat den innan den blev 50 år men inte helt säker. Den blir ju helt besfri!

  Sen är de förmodligen ganska mycket hårdare om man ska bessa bil än a traktor, med el, axlar, läckage och liknande. Det är ju självklart också något att väga in. Jag har ju inte oändligt med tid och motivation, har redan lagt ett otaligt antal timmar på motorn och bilen i allmänhet.

  200tdi:n är ju inte den billigaste motorn man kan hitta heller, finns på skroten för typ 6000.

  Min slutsats är att jag ska börja med att se om det går att få liv i den motorn som sitter i nu, annars blir det nog kanske 200tdi eller kanske 200di (samma fast utan turbo) eller möjligen typ merca diesel…

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.