Serie 2A -70 problem med koppling

Forum TEKNIK Serie I, II & III Serie IIA (1961-1970) Serie 2A -70 problem med koppling

 • Detta ämne har 3 svar, 3 deltagare, och uppdaterades senast 2017-10-15 22:01 av .
Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #36381
  Profilbildadmin
  Deltagare

  Hej på er,

  Jag har en Serie 2A -70 där kopplingen plötsligt slutat fungera. Jag trodde det var någon av cylindrarna, men systemet verkar inte ha något nämnvärt läckage. Vad jag kan se så trycker slavcylindern ut stången som den ska.

  Felet inträffade plötsligt, jag ställde in bilen i garaget och efter en vecka när jag skulle köra ut så skrapar det när jag ska lägga i en växel. Någon som har stött på detta?

  Med vänlig hälsning, Peter

  #37428
  ProfilbildJohan Melén
  Deltagare

  Om huvudcylindern läcker behöver det inte synas, kan vara så att den läcker invändigt så det inte blir rätt tryck.

  har bytt både på defendern och 88:an

  #37496

  om kopplingen tar ”lite” bättre efter du trampar ett par tre snabba gånger på pedalen innan du lägger i en växel har du förmodligen läckage i huvudcylindern (alltså ett genomläckage i cylindern) kan synas på olja utmed armen till själva pedalen (men som sagt inte nödvändigtvis som du såg i föregående tips) …har du läckage i slavcylindern syns det om du lossar lite på  gummidamasken symptomen är ganska lika…lättast att byta kompletta cylindrar…kan behövas honing av gamla cylindrarna och inte säkert det blir så bra resultat då med standard renoveringssats…

  inga jättestora kostnader för nya cylindrar, inte så bökigt att byta heller om man demonterar pedalstället vid renovering/byte av huvudcylinder…lite trångt vid byte av slavcylindern, bara du är utrustad med lämpliga verktyg och ”gott” ordförråd 🙂 så går det lättare

  lycka till !

  /Denis

  #37497
  Profilbildadmin
  Deltagare

  Tack för svaren! Det verkar som att slavcylindern har ett litet läckage. Men just nu räckte det med att justera längden på slavcylinderns stång lite grann. Det blir nog till att byta både huvud och slavcylinder, kanske passar på när jag plockar av ett och annat vid byte av fotplåtarna på torpedväggen.

  /Peter

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.