Detta ämne innehåller 2 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av 2018-10-15 09:07.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #42140
  Simon
  Simon
  Medlem

  Hej
  Går i tankar att införskaffa mig en svets. Har tidigare haft MIG men sålde av den för ett par år sedan då den var för stor och jag inte använde den längre.
  Nu känner jag ett stort behov av att äga en svets igen. Om behovet är ett verkligt behov eller bara en känsla tänkte jag inte böka ner mig i nu.
  Jag har kollat på begagnade pinnsvetsar då de känns smidiga och kommer klara det mesta som jag kommer behöva den till. Sen var jag ute och kollade lite på Biltemas varianter och konstaterar att de inte är speciellt dyra. Frågan är om de duger? När jag surfade runt där såg jag att de har MIG som inte kräver gas. Hur är dessa att svetsa med? Är de något att ha?
  Jag har tidigare som sagt använt MIG, är långtifrån proffs men klarar mig hjälpligt. Pinne har jag bara använt ytterst lite. Tycker i ärlighetens namn att det är lite pilligt att få till.
  Det jag kommer använda den till är mindre reparationer hemmavid, nån cykel, båtvagn, svetsa fast muttrar på avdragna skruvskallar, lappa stag på ungarnas atv osv. inga precisions arbeten på bilplåt, inte heller riktigt grova arbeten där ”det måste hålla”. Då får jag anlita proffsen. Helst vill jag ha 230V för att slippa vara beroende av 3-fas. Jag har kollat begagnade mellan 500-1000kr men är inte låst till det utan ser det mer som en rimlig peng att slänga iväg på något som mest kommer stå och samla damm.
  Vad tycker ni? Vad bör jag satsa på? Kanske är det någon som har något vettigt till salu?

  //Simon

  #42164

  Var finns du?
  Har en Telwin pinnsvets knappt använd som precis kan pricka ditt undre riktpris.

  Har skaffat en Kemppi som jag använder. Telwin lyckades jag aldrig bli bekväm med, därav Kemppin. En kompis som KAN svetsa pinne hade inga problem med Telwin…
  Inte en förlåtande maskin att lära sig på alltå, men mer förlåtande mot plånboken än en Kemppi…;-p

  Tobias
  Södertälje

  #42186
  Simon
  Simon
  Medlem

  Haha. Ja det låter som en perfekt maskin för en amatör som mig med andra ord. Å andra sidan kan jag vara ganska envis så…
  Jag bor i norduppland men far ner mot Stockholm ibland och har även en del kompisar som åker fram och tillbaka med jämna mellanrum.

  Skickar ett PM till dig så kan vi pratas vid där och se om vi kan komma fram till något.

  //Simon

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.