Td4 tappar kraft och dör

Forum TEKNIK Freelander Freelander 2 (2006-2015) Td4 tappar kraft och dör

 • Detta ämne har 4 svar, 3 deltagare, och uppdaterades senast 2018-04-24 13:10 av .
Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #39921
  ProfilbildCalzoni83
  Deltagare

  Hej allihopa! Har fått ett problem med min Td4 2007, under färd så kan motorn tappa kraft och stanna helt. Sen går den inte starta. Har dock upptäckt att den alltid startar om jag kopplar på ett batteri med startkablar. Har någon vänlig själ någon idé om vad felet kan bero på?? Jag har dragit en extra jordkabel från batteriet som jag fäst i växellådan. Bytte dieselfilter för några dagar sen men inget av det hjälpt. Ibland när motorn är påväg att dö så kan den hoppa igång igen om jag släpper gasen innan den stannar. Bytt motorolja och luftfilter nyligen. Får förstås meddelandet engine performance reduced när det händer vilket många verkar få av diverse orsaker. Nu vill jag inte köra och få stopp på den mer så kommer få åka Volvo 245 -76 till jobbet tillsvidare. HJÄÄÄLP!!

  #39922
  Palle CarlssonPalle Carlsson
  Moderator

  Nu gissar jag bara, har du testat med ett annat batteri?

  Vissa Land Rover modeller är extremt känsliga för dåliga batteri.

  Vänliga hälsningar
  #3650 Palle Carlsson
  Ordförande SLRK
  Dataskyddsombud

  #39924
  ProfilbildCalzoni83
  Deltagare

  Tack för svaret Palle! Jag bytte batteriet till ett bättre begagnat jag köpte på en däckmarknad som skulle vara testat och ok men det kan ju vara som du säger att det krävs ett nytt får nog prova det. Är så trött på den nu så svar härifrån är värd sin vikt i guld.

  #39925
  Phillip TaylorPhillip Taylor
  Deltagare

  som du saga de kan bli diverse problem som leda till ett stopp, Jag tillhör till en engelsk landrover klubb, (jag är engelsk , lättar att läsa engelsk för mig 🙂 ) och jag hittade en fault diagnosis pdf , förlåt det är på engelsk men hoppas det hjälpa. du kan hitta det här. https://www.landyzone.co.uk/land-rover/75-zt-td4-fault-diagnosis.203935/

  #39927
  ProfilbildCalzoni83
  Deltagare

  Thank you phillip!!

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.