Temperaturproblem

Forum TEKNIK Serie I, II & III Serie III (1971-1982) Temperaturproblem

 • Detta ämne har 2 svar, 2 deltagare, och uppdaterades senast 2022-03-07 16:42 av .
Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #99042
  Profilbildmangowi
  Deltagare

  Hej! Frågan gäller Serie 3-74, 2,25 liter bensin. Har problem med att vattentempen inte går upp förbi det vita nedersta fältet på mätaren. Den gick till mitten av mätaren i somras. Har testat att byta thermostat utan någon förändring i utslag på mätaren. Övre kylarslang känns rejält varm, nedre svalare.
  Har inte lyckats lokalisera tempgivaren. Nån som vet vart den sitter? Kan problemet ligga i denna, eller är det själva mätaren som lagt av?
  mvh
  /Magnus

  #99081
  ProfilbildJim Phillips
  Deltagare

  Hej Magnus,
  På min bensinmotor finns tempsensor bakom termostat hus, det har en elledning från tempindikator instrument till en varm känsligt motstånd till jord vid termostat hus. Instrument är matad med ca, 9volt från en små mekaniskregulator bakom hastighetsmätare, från 12volt till 9 volt, regulator mata bensinindikator i parallell, så kolla om det fungera.
  Terminal på tempsensor kan vara ca 780 ohm till jord på min kala motor.
  Mvh Jim P. 126
  Ps den fordon har en store kyla som är dimensionerad för varmt klimat och kyla för mycket i svenska vinter. Jag kör utan motor fläkt med temp styrd el fläkt och rad muff.

  #99098
  Profilbildmangowi
  Deltagare

  Hej Jim, tusen tack för ditt svar. Jag ska gå ut i garaget senare och kolla om jag hittar tempgivare. Bensinmätaren fungerar fint. Jag kör med en bit kartong framför kylaren. den täcker 75%. Termostaten är 82graders. Om jag kör i ”skånsk vinter” det vill säga runt 5-8 plusgrader så rör sig vattentempen bara precis till den övre kanten av det vita fältet nederst på mätaren. Du menar att det kanske bara är så att den är ”over cooled”?

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.