Testar bilduppladdning

Forum ALLMÄNT Om SLRKs Forum Testar bilduppladdning

  • Detta ämne har 46 svar, 11 deltagare, och uppdaterades senast 2020-01-27 14:59 av .
Visar 15 inlägg - 16 till 30 (av 47 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #38202

    Funkar inte för mig heller. Verkar ju enkelt att klicka in bilden i innehållet, men bara ”länken” hamnar där utan att nåt syns när man tittar på det färdiga inlägget.

    #38395
    tobbetesttobbetest
    Deltagare

    Testar att skriva och redigera ett inlägg med en vanlig användare.

    Test test.

    Tobbe testar

    • Detta svar redigerades för 3 år, 4 månader sedan av . Anledning: Test av webbmaster
    Bilagor:
    #38544
    ProfilbildPatrik Edfors
    Deltagare

    Fungerar inte att ”länka” in en bild från en externt bildgalleri, tror att det är en behörighet som saknas för vanliga användare. Jag vår bara upp funktionen att lägga in en användar avatar. Det går att ladda upp bilder in till bbpress men det känns dumt och jag har redan bilder som finns på nätet och vill gärna länka in dom. Det fungerar fortfarande på mina gamla inlägga gjorda tidigare men när jag försöker på nytt så rensas IMG koden bort. Kan ni kolla på detta, tack.

    Så här ser min meny ut:

    Bilagor:
    #38720
    ProfilbildPatrik Edfors
    Deltagare

    Testar med bifogad bild:

     

    Testar med länkad bild:

    Bilagor:
    #38722
    ProfilbildPatrik Edfors
    Deltagare

    Tyvärr fortfarande problem med både bifogad och länkade bilder ;-(

    Bifogade verkar dock funka för vissa andra forumanvändare…

    #38724

    För att kunna lägga upp en bild som man hittat på nätet, så brukar jag högerklicka och välja ”Kopiera Bild”. Sedan kan jag klistra in dem i Svars-rutan genom trycka ctrl + v (klistra in). Då blir det såhär:

    Image result for land rover logo

    Vet inte om det var detta du menade Patrik Edfors?

    #5808
    Skåne & Blekinge
    Land Rover OneTen 1987

    #38739
    ProfilbildPatrik Edfors
    Deltagare

    Nej, inte det jag är ute efter. Jag vill kunna skriva in en URL till en bild och använda IMG kod för att den ska visas i inlägget. Fungerar på gamla inlägg, så någon förändringar har gjorts. Troligen med en uppgradering. Hoppas våra admins kan titta på det ock fixa till det eller meddela här om de har andra planer.

     

     

     

    #38823
    ProfilbildPatrik Edfors
    Deltagare

    Testar igen…

     

    Uppladdad fil:

    Länkad fil från extern site:

     

    Funkar inte 🙁

    Bilagor:
    #39349
    ProfilbildPatrik Edfors
    Deltagare

    Testade att länka till en bild med ”[ img ] URL [ /img ]” taggar men funkar fortfarande inte.

    Men det fungerade långt tidigare, även på detta forum via WordPress. Men nåt har hänt, koden raderas direkt när man postar inlägget.

    🙁

    Går det att tillåta bilder får webgallerier igen?

    • Det här svaret redigerades för 3 år, 2 månader sedan av .
    • Det här svaret redigerades för 3 år, 2 månader sedan av .
    #39355
    Sune CullbergSune Cullberg
    Deltagare

    Testar en bild.

    Nä, funkar inte …

    D2 Td5 aut -03, RRC -95
    Freelander 2 -09, rester av RRC -77
    Tidigare LR SII -60,SIIA -69, RR-73,74,76,77,85 2dr,85 ,90 4dr, Disco2 Td5 aut -02
    Annat 4x4,Fargo -49,fc150,Wagoneer -79, J**p xj 88,89,90,97

    • Det här svaret redigerades för 3 år, 2 månader sedan av .
    • Det här svaret redigerades för 3 år, 2 månader sedan av .
    • Det här svaret redigerades för 3 år, 2 månader sedan av .
    #39359
    ProfilbildJonathan Sulo
    Administratör

    Testar att ladda upp och bifoga en bild.

    Bilagor:
    #39364
    ProfilbildJonathan Sulo
    Administratör

    Vänta lite här. Hur stora bilder försöker ni ladda upp? Det finns en begränsning om 0,5 MB per bild. Är era bilder större än så?

    #39365

    Går det inte att får programvaran och minska vikten på bilderna automatiskt vid nedladdning, 0,5 MB är ju inte mycket till bild idag –

    #39366
    Sune CullbergSune Cullberg
    Deltagare

    Grejen är att länka till en bild som finns på ett annat ställe, inte att ladda upp en bild. Jag tycker det ser lite knasigt ut med att bilder finns både i meddelandet och som bilaga.
    Jag har mina bilder på egen server för att det känns bra 🙂
    Förstår iofs finessen när man tittar på de som använde photobucket, många bra bilder som är borta i trådar.

    D2 Td5 aut -03, RRC -95
    Freelander 2 -09, rester av RRC -77
    Tidigare LR SII -60,SIIA -69, RR-73,74,76,77,85 2dr,85 ,90 4dr, Disco2 Td5 aut -02
    Annat 4x4,Fargo -49,fc150,Wagoneer -79, J**p xj 88,89,90,97

    #39369
    ProfilbildJonathan Sulo
    Administratör

    Går det inte att får programvaran och minska vikten på bilderna automatiskt vid nedladdning, 0,5 MB är ju inte mycket till bild idag –

    Bakgrundsbilden här på slrk.se är 0,34 MB. Man kommer långt med 0,5 MB också. 🙂

    Visst går det att tillåta uppladdning av större bilder, som man sedan skalar om samt komprimerar ner. Kruxet är att det kan bli rätt resurskrävande. Jag ska prata med Tobias om det.

    Bilder som man tar med sin mobiltelefon nuförtiden har så många megapixlar att det lätt blir en 4-5 MB/bild.

Visar 15 inlägg - 16 till 30 (av 47 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.