Underligt ljud

 • Detta ämne har 1 svar, 2 deltagare, och uppdaterades senast 2019-01-23 18:13 av .
Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #43158
  ProfilbildThomas Kupper
  Deltagare

  Har haft bilen på verkstad två gånger men de kommer inte på vad det är som låter. Bilen är nybesiktad och har fått nya filter, smorda kardanknutar och nya oljor.
  Ljudet följer motorvarvet och försvinner då jag kopplar ur. Är det någon som känner igen ljudet? Följ länken för att lyssna på ljudet. https://www.dropbox.com/s/7to5lcp8ajb009y/Oljud%20i%20bil.aiff?dl=0
  Jag bor i Simrishamn.

  #43159
  Mats LundbladMats Lundblad
  Moderator

  Körde du när du spelade in? Med tanke på hur långsamt ”gnället” är tänker jag att det kanske är i drivlinan och följa med hastigheten snarare än motorvarvet?
  Är det lika på alla växlar? Jag kommer inte på några delar i motorrummet som kan tänkas snurra med i storleksordningen 1/500 av motorvarvet.

  Puman har en axel mellan huvudväxellåda och fördelningslåda som brukar rosta och ge upp men vad jag vet får man inte mycket förvarning ljudmässigt utan bara en liten överraskning att det smäller till och man tappar all drivning. Rätta mig om jag har fel.

  Spontant låter det mest som ett skuret hjullager eller möjligen slut på olja i krombollarna (svivel housing) fram. Det borde visserligen inte påverkas av att frikoppla men kan möjligen påverkas av om det är drivning på eller inte.

  Har du lämnat in den på en Land Rover-kunnig verkstad? En erfaren LR-mek kan troligtvis säga vad det är på 5-10 minuter medan en ”vanlig” bilverkstad har noll koll på Land Rovers drivlina och kan famla i mörkret i timmar utan att hitta något.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.