Vågar Farsan? RRS TDV6 2.7

Forum TEKNIK Range Rover Range Rover Sport L320 (2005-2013) Vågar Farsan? RRS TDV6 2.7

 • Detta ämne har 2 svar, 2 deltagare, och uppdaterades senast 2021-09-17 20:48 av .
Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #90647
  ProfilbildMicke
  Deltagare

  Hejsan,
  Har förstått att detta ämne säkert har lyfts ett antal ggr. Om ni kan ge mig en länk så slipper vi skapa mer bombande utav samma frågor ;).
  Så här ligger det till i alla fall. Min far (76år) vill åka som en kung och skiter faktiskt i vad dieseln kostar då han kör ganska lite på ett år. Han har nu hittat en RRS-08 med TDV6 2.7. Den är svensksåld och en bruklig ägare med ca 21500mil på mätaren. Bilen har vi kikat på och den är superfin. Vi har kollat upp Carfax etc,etc på kärran, serviceboken är fullsmetad hos Min bil (Pikab) i Sätra Stockholm, luftfjädringen är bytt 2020 till en kostnad om 20000+. Men handlaren nämner även att man bytt motorn tidigare! Efter man läser runt så undrar man ju varför? Handlaren skulle försöka få fram papper på detta byte då de inte fanns med i bilen och han skyllde på att Pikab inte delade med sig sådan info pga GDPR lagen. Jag tycker det låter skitkonstigt då det är ett ganska viktigt dokument för bilen. Visst han hade kunna vara tyst och inte nämt det heller och då hade ju jag inte heller funderat. Men nu är det gjort. Handlarn är på den förgångna ägaren och försöker få fram dessa dokument. Väl så. Men om det nu visar sig att motorn är bytt är min STORA fråga. Är det specifika serienummer på dessa motorer som vevaxellagret slåpper på (det är det som jag misstänker har hänt)? Eller är det ett generellt problem? Och vad beror det på? För hård körning, dålig service, kallstarter, . Snälla kan ni ge mig råd om vi nu ska slå till. Jag vill att pappsen ska få njuta den sista tiden han orkar/kan köra bil och inte råka ut för ett helvete. Bilen ser helt fantastisk ut för sin ålder. OBS Farsan har åkt runt i en o samma MB ML400 CDI från -04 sedan ny. Skruvar o gerjar mycket med bilen själv själv. Så att eventuellt pyssla o serva detta eventuella köp tycker han bara ska bli roligt och inställd på att kvaliteten kanske inte är det samma på en RR som en MB. Grymt tacksam för svar. Fortsatt fin kväll till er alla där ute. Mvh Micke

  #90663
  ProfilbildKarl Edfors
  Deltagare

  Skitmotorer de där TDV6 och SDV6. Kan potentiellt hända igen. Är bilen rätt i övrigt så köp och byt olja och filter var 500:e mil, använd rätt olja, och original filter.

  #90769
  ProfilbildMicke
  Deltagare

  Tack för ett uppriktigt svar. Det blev ett köp trots allt men vi är inne på lite samma sak. Byta olja o filter ofta. Det är trots allt inte kostsamt. Fortsatt fin kväll.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.