Värde på en Serie 3 109 STW "Renoveringsobjekt"

Forum ALLMÄNT Övrigt snack Värde på en Serie 3 109 STW "Renoveringsobjekt"

 • Detta ämne har 5 svar, 5 deltagare, och uppdaterades senast 2018-01-19 08:35 av .
Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #38740
  ProfilbildMats Anderling
  Deltagare

  Någon som har en uppfattning på värdet på en Serie 3 109 STW -76 ”Renoveringsobjekt”?
  Nu har min stått alldeles för länge utan att jag fått tid eller tummen ur. Har en spekulant men vet inte vad jag skall begära!

  #38744
  ProfilbildPatrik Edfors
  Deltagare

  Är väldigt svårt att säga utan mycket detaljer som om bilen är helt komplett, mekaniskt skick, skick på ram och karossdelar m.m. Priset kan vara allt från 5000 för ett lik som behöver ny ram och där motorn inte går runt till 50000 för ett nästan färdigrenoverat exemplar med bara lite fix kvar.

  #38746
  ProfilbildMats Anderling
  Deltagare

  Tack!

  Den är komplett och renoverbar men inte i nåt strålande skick. Motorn gick runt för några år sen men det kan ju ha ändrats 😉 Dock startade den inte.

  #38781

  Då beror det ändå på om ramen är någorlunda vettig att reparera, samma sak med torpeden. Om det mesta av inredningen är helst är det ju roligt, men det mesta finns ju att köpa nytillverkat till inte alltför höga priser. Behöver man både ny ram och ny torped är det ju risk att den mest kommer att betraktas som en reservdelsbil. Dörrar är ju vidare nåt som kan behövas 5 ”nya” av – eller inte.  Svår fråga med andra ord, men priset kanske börjar vid 5000 som redan nämnts. Det är dock inte alla som vill transportera hem en reservdelsbil pga besväret, kostnaden och platsbehovet, så det är ju inte vem som helst som är intresserad…

   

  #38791

  Stationsvagnar brukar vara rätt dyra. Även objekt med fin plåt men kass ram och mycket att göra brukar vara dyra. Jag köpte min pickup 109 från 1978 i skrotskick för 8000 för 20 år sedan. En fin iordninggjord stationsvagn är duktigt dyr att köpa.

  • Det här svaret redigerades för 4 år, 4 månader sedan av .
  #38796

  eftersom vi köpte vår älskade S2A 109:a förra året är våra erfarenheter att man får betala ganska mycket för ett originalobjekt även om man behöver komplettera / renovera… 50000:- för en iordninggjord (vi kan självklart ha subjektiva bedömningar där) ser vi som fynd…men Sverige är ”lågprisland” vad gäller bl.a. Brittiska bilar…kolla gärna med S2 klubben i England eller annonser utomlands 🙂

  vänligen

  Denis

  Anglofil, försöker meka det mesta själv, byggde min egen "lookalike" tävlingsbil från ram till ratt.
  Har "alltid" kört Brittiska bilar och bor på Österlen.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.