Växellåda-handbroms

Forum ALLMÄNT Om SLRKs Forum Växellåda-handbroms

 • Detta ämne har 2 svar, 3 deltagare, och uppdaterades senast 2020-06-11 09:45 av .
Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #66858
  ProfilbildAlf Björck
  Deltagare

  Hej!
  MIn fråga kanske hamna under töntigheter, men nu är det så att jag har en land rover defender (ganska nyanskaffad 2017) Land Rover Defender Td5, 2006. Jag har gjort service på bilen och efter det upptäckte jag att det fuktar olja från växellådan (zimmering tätningen) till handbroms trumman. Jag får ju åtgärda det så småningom, men jag vill hålla koll på oljan i växellådan, dvs. hur stort är läckaget. Min fråga är: kan någon skicka en bild på nivå pluggen där jag kan kolla växellådans oljenivå? Samtidigt undrar jag, det finns ju två växellådor (hög och låg) är det samma olje nivå plugg för båda? Jag har Haynes manual men hittar inte det jag söker.
  Hälsningar Alf.

  #66876
  ProfilbildRay.S.
  Deltagare

  Hej!
  Gå in på youtube.Sök Defender gearbox level plug, så visar filmen var den sitter på både växellådan och fördelningslådan.

  mvh. Ray.S. nr. 86.

  Sörmlandskusten
  S III 88" -73 B18. GAA 153

  #66929
  ProfilbildKarl Edfors
  Deltagare

  Ja det är två växellådor. Olika oljor MTF94 i huvudlådan (den främre) och 75W90 i fördelningslådan (den bakre). Påfyllnad/nivåplugg sitter på höger sida av huvudlådan, brukar vara Torx 55 på påfyllnad och sexkant 24mm? för avtappningen. På fördelningslådan sitter båda i bakkant, påfyllnaden delvis skymd av handbromstrumman, de har 1/2″ fyrkant, wobblande 4″ förlängare till spärrskaftet passar bra för att komma åt bra.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.