Vem bygger kretskort?

Forum TEKNIK Teknikspalten – Allmänt om teknik Vem bygger kretskort?

 • Detta ämne har 2 svar, 1 deltagare, och uppdaterades senast 2016-04-29 20:40 av .
Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #14807
  ProfilbildSLRK Forum
  Administratör

  [Originally posted by Krister Bergknut]

  Jag önskar mig en elektronikbox för styrning av dubbla elektriska kylarfläktar, som skall placeras i motorrummet. Den skall innehålla relä, ev reläer, lagom stor säkring osv. och anslutas till en tvåstegs termokontakt i kylsystemet. Vidare skall den vara förberedd för anslutning till brytare på instrumentbrädan för tvångsstyrning av fläktarna och lampa som indikerar att en eller båda fläktarna går. Självfallet skall det finnas en ingång för ström direkt från batteriet.
  Vem kan eller vet någon som kan??

  Krister :smt041 :smt041

  #14808
  ProfilbildSLRK Forum
  Administratör

  [Originally posted by Edfors]

  Innan du funderar på att göra det på ett kretskort så är det bra med att rita upp ett elschema, på detta ritar du in samtliga komponenter som behövs. När detta är gjort kan man börja fundera på placeringen av komponenterna. Då kommer troligen valet att stå mellan att hitta lämplig plats att bygga systemet med lösa reläer, säkringar med mera som skruvas fast på lämpligt ställe alternativt en låda där detta byggs in, tror inte att ett kretskort är den bästa lösningen för detta.

  Men som sagt, börja med ett elschema. Har tyvärr inga tips om vem som kan hjälpa dig rita schemat om du inte gör det själv.

  #14809
  ProfilbildSLRK Forum
  Administratör

  [Originally posted by Krister Bergknut]

  TACK!!
  Det ligger något i vad du säger – är nog inne på den idén…
  Först skall enklaste möjliga lösning på plats, så att bilen kan köras. För detta har jag skaffat komponenter och bestämt var jag skall sätta dem – men indikatorlampa och strömbrytare har jag ännu inte räknat ut hur jag fixar…

  Dessutom fungerar inte varningslampan för låg kylvattennivå eller tempmätaren och instrumentbrädan är en katastrof på insidan…

  Krister

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.