Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Safariträff 2018

20 september, 2018 - 23 september, 2018

300sek

Årets safari kommer att gå av stapeln 20-23 September i Sveriges trädgård, Blekinge. Vi kommer att samlas i nordens första renäsansstad Kristianopel. Kristianopel var en stad under 1600-talet, från denna tid är den stadsmur med bastioner, uppförd enligt Italiensk stil, som omgärdar den camping vi ska bo på.

Det kommer att finns en del olika aktiviteter under helgen.

Sightseeing-/greenlaningturen som går på fredagen kommer att guida er runt i ett höstigt Blekinge där ni kommer att kunna se allt från bildristningar, 1700-tals slott till Fredsstenen i Brömsebro som är rest till minne av freden mellan Sverige och Danmark-Norge. Kriget kallades för Torstensons krig och inträffade under Drottning Kristina och Kung Kristian IV av Danmarks regeringsperioder. Ta med egen fika och lunch, vi kommer att ta ett stopp för lunch på vägen.

Off-road kommer att köras på lördagen för de som vill det, körningen kommer att ske i Blåningsmåla som är ett ganska tufft och stenigt område. OBS Winch är ett krav för deltagande. Denna aktivitet kostar extra och betalas med kontanter på plats. Ta med egen fika och lunch.

FABAS Bilmuseum kommer vi som vill och inte kör off-roaden att besöka i grupp på lördagen. Museet innehåller bilar och motorcyklar som tillhört såväl gemene man som legendariska tävlingsförare och bilbyggare. Museet ligger i Karlskrona så där finns flera möjligheter att köpa fika och lunch om man vill.

Vi kan även rekommendera ett besök på Marinmuseum där man kan titta på allt som hör flottan och kusten till, till och med en riktig U-båt. Eller ett besök på Lafri AB som säljer modellbilar och handböcker.

Gemensam Kroppkakemiddag. På lördagen kommer vi att äta en gemensam middag som består av den fantastiska rätten kroppkakor med de klassiska tillbehören smält smör, grädde och lingonsylt. Kroppkakor är en boll av potatis som är fylld med lök, fläsk och kryddpeppar (Det finns även ett vegetarisk alternativ). Kroppkakorna är laktos- och glutenfria, vi kommer även att ha laktosfria tillbehör. Denna middag ingår i träffavgiften för föraren och kostar 70 kr extra per vuxen, över 13 år, gratis för dem under, och detta betalas i samband med anmälan. Vid anmälan anges även om man önska vegetariska kroppkakor.

Boka och betala dina biljetter här.

Boende

Boende bokar du direkt via campingen Kristianopels resort, uppge att ni ska på SLRK träff för att få rabatt.
Länk till campingen: http://www.kristianopelresort.se/

Program för Höst-Safari

Torsdag 20 september

12:00 Incheckningen öppnar
18:00 Grillarna är klara
19:00 Informationsmöte i samlingstältet

Fredag 21 september

10:00 Avfärd för Sightseeing/Greenlaning-turen (Medtag fika och lunch)
18:00 Grillarna är klara
19:00 Informationsmöte i samlingstältet

Lördag 22 september

09:00 Avfärd mot offroad i Blåningsmåla (tiden osäker) (OBS Krav på winch, medtag fika och lunch)
10:00 Gemensam färd till Karlskrona för besök på FABAS Bilmuseum (Efter finns möjlighet för besök på Marinmuseum)
18:00 Gemensam kroppkakemiddag i samlingstältet

Söndag 23 september

Hemresa

Detaljer

Start:
20 september, 2018
Slutar:
23 september, 2018
Kostnad:
300sek
Evenemang Kategori:
Webbplats:
https://slrk.se/shop/slrk-evenemang/slrk-hostsafari-2018/

Arrangör

Plats