Herrgårdshelg med engelskt tema

Forum DISTRIKT Västernorrland Herrgårdshelg med engelskt tema

 • Detta ämne har 12 svar, 5 deltagare, och uppdaterades senast 2018-05-20 09:52 av .
Visar 13 inlägg - 1 till 13 (av 13 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #39613
  ProfilbildMats Åkerlund
  Deltagare

  Vår plan var att arrangera en herrgårdshelg 21-22 april med engelskt tema på Söråkerslandet. Den stora snömängden ställer dock till det och vi kommer inte att kunna använda de skogsvägar som vi behöver tillgång till. Vi får därför tänka om och istället välja en helg i maj.

  Om du är intresserad av att delta så lämna gärna ett meddelande i denna tråd eller skicka ett meddelande till [email protected].

  Upplägget består av övernattning på Söråkers herrgård. Innehållet i programmet består av lerduveskytte, greenlaning, after noon tea och avslut med herrgårdsmiddag, gärna iförd tweed. Kanske att vi även hinner med lite wiskyprovning.

  Jag har inget pris klart ännu men ett dubbelrum kostar 850 kr, lerduveskyttet blir till självkostnadspris (ammunition och lerduvor) plus en present till ägaren av anläggningen. Sedan tillkommer kostnaden för middag (sannolikt en buffé) samt after noon tea.

  Hör gärna av dig om du har frågor.

  Hälsningar Mats Åkerlund
  070-257 11 14

  #39614
  Christer VossChrister Voss
  Deltagare

  Hej !
  Vi är intresserade.
  Jag är borta från slutet på april till mitten av maj så någon av de sista helgerna i maj skulle passa för oss.
  Ger ju extra tid för Skottlandsresa med därtill inhandlande av lämplig tweedklädsel och tjuvträning på whiskyprovning !
  Ha´det gott
  Christer & Lisa

  #39709
  Mats LundbladMats Lundblad
  Moderator

  Räkna med mig!
  Den här träffen har jag haft på önskelistan länge så det ska mycket till innan jag lämnar återbud. Ändamålsenlig keps har jag haft länge, tweedkavaj inhandlades ifjol och whisky smakade jag senast i påskhelgen så jag är redo.

  #39899
  ProfilbildMats Åkerlund
  Deltagare

  Hej,

  Äntligen börjar alla pusselbitarna falla på plats för planeringen av herrgårdshelgen med engelskt tema. Lördagen den 26 maj är vi välkomna till Söråkers herrgård. Ett dubbelrum kostar 850 kr och enkelrum 600 kr. På eftermiddagen kl. 15:00 serveras en fikabuffé med afternoon tea á 75 kr i salongen. På kvällen serveras en trerätters herrgårdsmiddag à 395 kr. För de som önskar skölja av sig vägdammet innan middagen är det även möjligt att välja spabad med bastu för 150 kr.

  Innan all mat ska intas har vi bl.a. ett mästerskap i lerduveskytte på agendan. Det blir också en enklare lunch ute i det fria. Samling vid Ica Söråker kl. 10:00, gärna iklädd tweedkavaj/-dräkt.

  Jag är tacksam för anmälan senast den 4 maj för att kunna garantera plats. Om det finns frågor är det bara att höra av sig på 070-257 11 14.

  Hälsningar Mats

  • Det här svaret redigerades för 4 år sedan av .
  • Det här svaret redigerades för 4 år sedan av .
  #39902
  Eric LundquistEric Lundquist
  Deltagare

  Är inte28 maj en måndag?

  Hej,

  Äntligen börjar alla pusselbitarna falla på plats för planeringen av herrgårdshelgen med engelskt tema. Lördagen den 28 maj är vi välkomna till Söråkers herrgård. Ett dubbelrum kostar 850 kr och enkelrum 600 kr. På eftermiddagen kl. 15:00 serveras en fikabuffé med afternoon tea á 75 kr i salongen. På kvällen serveras en trerätters herrgårdsmiddag à 395 kr. För de som önskar skölja av sig vägdammet innan middagen är det även möjligt att välja spabad med bastu för 150 kr.

  Innan all mat ska intas har vi bl.a. ett mästerskap i lerduveskytte på agendan. Det blir också en enklare lunch ute i det fria. Samling vid Ica Söråker kl. 10:00, gärna iklädd tweedkavaj/-dräkt.

  Jag är tacksam för anmälan senast den 4 maj för att kunna garantera plats. Om det finns frågor är det bara att höra av sig på 070-257 11 14.

  Hälsningar Mats

  #39923
  Christer VossChrister Voss
  Deltagare

  HEJ !!
  Detta vill vi absolut inte missa.
  Lisa och jag anmäler härmed deltagande samt bokning av ett dubbelrum. ( ingår det butler som lägger fram kläder och stryker morgontidningen? )
  Väl mött den 26:e maj
  Christer

  #40167
  ProfilbildMats Åkerlund
  Deltagare

  Hej!
  Snön smälter mer och mer för varje vecka och på lördag väntas en högtrycksrygg dra in över Västernorrland med 19 graders värme som ska hålla i sig minst en vecka. Snart kanske det går att skönja skogsvägarna. I samma takt som snön smälter så blir det också fler och fler anmälningar. Nu är vi totalt tio anmälda. Lise-Lotte & Mats, Christer och Lisa, Mats L, Peter och Lotta Berglund , Eric Lundquist samt två långväga gäster från Flen – Anders och Ann-Marie Linered. Vad kul!

  Nu är det dags att hänga ut tweedkavajen på vädring, olja in hagelbössan och putsa upp de randsydda och broguemönstrade finskorna under ett nynnande på ”Rule, Britannia”!

  #40182
  Peter BerglundPeter Berglund
  Deltagare

  Äntligen!

  Efter 1,5 år med vissa återkommande ”mekaniska motgångar” så passerade kärran idag besiktningens skärskådning med blanka papper. Whoop Whoop! Så nu finns det inga hinder för ett deltagande (missade Gålö och Safari förra året)

  Tror däremot att tweedkavajen blir svårare – kan uppbringa en svart/vit rutig keps, och jakt-väst för syns skull annars 😉

  Trevlig Helg!

  //
  Peter

  #40187
  Mats LundbladMats Lundblad
  Moderator

  Man är självklart välkommen med jakt-väst och keps. En diskret rutig skjorta och grön, brun eller beige jakt-väst är väl en klockren kombination? Målet är att klä upp sig för att få en känsla av engelsk herrgård.
  Några har tweed, andra har hittat en oljerock eller varför inte den klassiska engelska kombinationen av en rymlig kavaj kombinerat med kofta eller ylletröja under (risk för värmeslag). Andra väldigt typiskt engelska klädplagg är Wellies (gummistövlar). Utrymmet för egna tolkningar av vad som är lämplig klädsel är stort.

  #40302
  Eric LundquistEric Lundquist
  Deltagare

  Är vi fortfarande på? Sitter och laddar, tweed införskaffad och smaklökarna inställd på malt och cigarr. Samt att monokeln varit putsad och klar länge 😜

  #40388
  ProfilbildMats Åkerlund
  Deltagare

  Läget är helt under kontroll, ammunition inköpt, voljären fylld med vita duvor och fatet med whisky är upptappad på flaskor. Programmet är enligt följande:
  10:00 Samling vid Ica Söråker för avfärd mot grustaget
  10:30 Instruktioner och säkerhetsgenomgång i lerduveskytte
  12:00 Lunch i badviken med grillning. Medtag själv mat och fika.
  13:00 Avfärd över skogen till naturreservatet och det gamla skjutfältet på Åstön
  13:30 Fotografering på stranden i Åkeröviken
  14:00 Besök i Skeppshamn och gamla 1700-talskapellet
  14:30 Avfärd mot Söråkers herrgård
  15:00 Afternoon tea i salongen
  17:00 Bad i tunna eller fri lek (glöm inte badkläder!)
  19:00 En liten whiskey på någons rum. Medtag eventuellt en skvätt och ett glas.
  19:30 Middag
  21:00 Revelj

  Vi ses! /Mats

  #40392
  Mats LundbladMats Lundblad
  Moderator

  Och full engelsk frukost på morgonen efter övernattning? Man känner sig inte riktigt redo för dagen förrän man fått sin lättstekta tomathalva till bönorna och baconet.

  Jag sitter oönskat spänd inför den här träffen eftersom min bil bestämt sig för att inte alltid släppa på bromsen på ett bakhjul när man bromsar. Med trackingnummer i högsta hugg börjar jag varje dag med att undersöka hur långt mina delar kommit. Nästan lika spännande som att spela på travet. Fast har man med Postnord att göra kanske lotteri är en bättre jämförelse.

  #40400
  ProfilbildMats Åkerlund
  Deltagare

  Glöm inte de stekta champinjonerna och de vita och bleka korvarna!
  Själv har jag fått mina bromsbelägg och bromsskivor uppdaterade bak. Första sändningen med reservdelar var dock till en VW passat. Att konvertera Defendern till dessa reservdelar kändes övermäktig så det blev till att beställa på nytt igen. Nu vill jag inte öka på din oro när du nu minut för minut följer upp hur sakerna förflyttas från det ena stället konstigare än det andra. Man har ju läst hur saker som fågelvägen ska fraktas ett par mil har sänts kors och tvärs i landet utifrån var PosNord har sina sorteringscenter. Jag föreslår att du offrar (läs eldar upp) ett par liter högkvalitativ syntetolja för att blidka Land Rover-guden så är jag övertygad om att det löser sig. 🙂

Visar 13 inlägg - 1 till 13 (av 13 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.