Hej alla Land Rover lovers!

Här kommer, om än något försenad, ett litet referat från vårt offroad- och julbordskalas vi förärade oss med en helg i slutet av november.

Vi träffades en frisk och krispig morgon vid Dannero Travbana utanför Nyland i Ångermanland. Trots flera dagar av ihärdig nederbörd bjöd den här dagen oss på högluft och kalla temperaturer.

Undertecknad fick som seden bjuder ett ”dagen innan”-haveri och mekade bromsar på nattimmarna för att kunna delta på evenemanget – och det var det värt vill jag lova.

Allt som allt så var vi 4 ekipage som började dagen med att nyfiket titta så på medan en lastbil (med släp) nogsamt mejade ner travets infartsgrind… man kan på så sätt säga att vi startade dagen med lite buller och bång. Efter detta for vi i väg till Off-Road området och förärade våra bilar med lite skogsgymnastik.

Då detta var något av en Off-Road premiär för mig (alltså inte stötiga stigar och eländiga timmerbilsvägar) så blev jag väldigt imponerad hur mina klubbkamrater med entusiasm och emfas tog sig an uppgiften att röja vägen för gröngölingen… med sina bilar (och nån yxa och såg). Stort! Men även hur man som Range Rover åkare förärar sin bils DNA med en riktig skogstur bland vatten, sand, stubbar, grenar och kvist. Imponerande.

Ett kortare avbrott för julfika med glögg och pepparkakor samt hembakat saffrans-julbröd intogs bredvid öppen eld.

Trots en brokig åldersfördelning så var det väldigt många vuxna 7-åringar på plats just denna dag. Fikat packades ihop och bilarna for till skogs igen. Här visade åldermannen på träffen (+7år) vart skåpet ska stå och körde bort både luftintag och glasruta. Vilket renderade i lite fältmässiga reparationer. En god markör för ett välutfört arbete!

När dagsljuset började falna packade vi ihop och tog sikte på vår slutdestination. Genom småvägarna styrde vi i konvoj till vandrarhemmet Kustladan, där ett gemensamt julbord skulle dukas upp.

Kvällen avslutades med ett digert och fantastiskt julbord och tillika härligt sällskap, där alla bidragit till rätterna på bordet. Dagens kaloriintag säkrades med god marginal även fast vi inte åt upp allt.

Efter övernattning och en gemensam frukost på lite rester så var övningen slut för denna gång. Sammanfattningsvis en mycket trevlig tillställning med roliga aktiviteter och trevligt kvällspass. Ser redan fram till näst träff.

Till dess! Sköt om Er alla SLRK kompisar och väl mött när det nu blir.

Vid tangenterna

Peter Berglund

VDO – Västernorrland

Rep. i Fält.
Buffé